برسی لبتاپ های 2015





شیفتگان محصولات کمپانی اپل بی‌صبرانه منتظر ورود نوت بوک جدید اپل، یعنی MacBook Pro با صفحه نمایش Retina به بازارهای جهانی بودند. حالا دیگر انتظارها به سر رسید و نو عروس کمپانی اپل با آرایشی زیباتر و البته با کمی رژیم لاغری، خود را در معرض نمایش گذاشته. کمپانی اپل با تغییر سیاست خود در تولید صفحه نمایش نوت بوک هایش، انقلابی نو را در عرصه صنعت تولید نوت بوک به وجود آورد. تفاوتی که MacBook Pro با صفحه نمایش Retina نسبت به برادران بزرگ‌تر خود دارد، در ظاهر بیشتر از باطن آن است. با این وجود تغییراتی که در این سری از MacBook ها به وجود آمده، مانند تمامی بروز رسانی های کمپانی اپل، از روی فکر بوده و مطمئنا اپل از این تغییرات، منظوری داشته است. سری MacBook Pro Retina مانند قبل در دو مدل 15 و 13 اینچی تولید و عرضه شده و از لحاظ ظاهری، به غیر از اندازه های آن‌ها، این دو مدل هیچ تفاوتی در ساختار و بدنه ندارند. بهتر است در نقد و بررسی MacBook Pro Retina با ما در دیجی کالا همراه باشید تا به صورت مفصل درباره این محصول توضیح بدهیم.







طراحی و ساخت


بی شک MacBook Pro با صفحه نمایش Retina، نوت بوکی است که برای آینده طراحی شده، اما هم اکنون در اختیار کاربران قرار گرفته. ممکن است که با اولین نگاه به باریکی و سبکی این نوت بوک، احساس کنید چنین دستگاهی با این ابعاد نمی‌تواند قدرت زیادی داشته باشد. اما شما اشتباه می‌کنید! شما در هر میلیمتر این دستگاه می‌توانید ساختار مهندسی و طراحی از روی فکر را مشاهده نمایید. به همین خاطر است که محصولات اپل همیشه میزان زیادی از توجه را به خود جلب می‌کنند. کمپانی اپل همیشه در پیشبرد فناوری و تغییر عادات استفاده از دستگاه های حال حاضر، پیشرو بوده است. به همین علت در MacBook Pro Retina از حافظه های داخلی خشک و یا SSD استفاده کرده و حتی درایو نوری را هم حذف کرده است. با این که تقریبا هنوز تمامی کمپانی‌های سازنده نوت بوک، مانند لنوو و ایسوس از درایو نوری در محصولاتشان استفاده می‌کنند، متخصصان این کمپانی معتقدند که دیگر دوره دیسک‌های فشرده و این چنین فرآورده‌هایی رو به پایان است و مثل همیشه اپل شروع به تغییر دادن روند تولیدات خود کرد که قاعدتا تغییر در تولیدات کمپانی‌های رقیب را نیز در پی خواهد داشت. یکی از علت‌هایی که اپل هارددیسک را از این دستگاه حذف کرده، فضای کمی است که هارد SSD اشغال می‌کند که تا 90 درصد کمتر از هارددیسک است و همچنین نگهداری از این نوع حافظه های داخلی آسان‌تر است.



 دیگر نکته قابل توجه طراحی این MacBook Pro، صفحه نمایش Retina آن است. طراحان اپل، با ساخت این نمایشگر فوق‌العاده، با چنین تراکم پیکسلی‌ای، تمامی رقیبان خود را به چالش کشیده‌اند. نه تنها این صفحه نمایش از کیفیت و رزولوشن بالایی برخوردار است، بلکه از طراحی ظاهری شاهکاری بهره‌مند شده و دیگر باریکی و زیبایی را به انتهای آن رسانده است. صفحه نمایش Retina در زیر لایه ای از شیشه قرار نگرفته است، بلکه خود محافظ شیشه ای همان صفحه نمایش است! این به آن معناست که شما هر آنچه که از یک نمایشگر انتظار دارید را بدست خواهید آورد. رنگ‌های زنده، کنتراست بالا و زوایای دید زیاد به این صفحه نمایش اعتباری مثال زدنی بخشیده‌اند. البته این صفحه نمایش برای حفظ شفافیت نور و کیفیت رنگ‌ها مجهز روکش مات نیست. به ادعای سازندگان MacBook Pro Retina، در پس هر ذره از طراحی این محصول، منظوری نهفته است. تمامی قطعات داخلی و خارجی این محصول از بهترین نوع آن بوده و از لحاظ کیفیت ساخت و جنس قطعات از بهترین‌ها هستند.




همچنین سیستم خنک کننده بهینه ای برای MacBook Pro Retina طراحی شده که برای خنک کردن قطعات از سه جهت مختلف هوا را به داخل و خارج توسط دو فن مجزا هدایت می‌کند. تمام این ویژگی‌ها باعث خاص شدن این محصول کمپانی اپل شده که نسبت به مدل قبلی این محصول، جهشی بزرگ برای این کمپانی محسوب می‌شود. باتری دستگاه از نوع لیتیوم پلیمر است که قابل جدا شدن نیست و تا 9:00 ساعت شارژدهی می‌کند. رم و حافظه داخلی آن نیز قابل ارتقا نیستند و به بورد اصلی دستگاه متصل هستند.




تمامی این فناوری‌ها در بدنه شگفت انگیز این نوت بوک قرار دارند. کمپانی اپل، به غیر از پیشرو بودن در فناوری و استفاده از بهترین مواد برای ساخت محصولاتش، بیشتر به خاطر طراحی‌های فوق‌العاده و فرازمانی خود مشهور است. ابعاد بدنه MacBook Pro Retina از سری قبلی خود کمتر است، به صورتی که ضخامت آن در هر دو مدل 15 و 13 اینچی به 19 میلیمتر می‌رسد. طول و عرض آن‌ها در مدل 13 اینچی 314 میلیمتر و 219 میلیمتر، با وزن 1.62 کیلوگرم است و در مدل 15 اینچی طول و عرض 359 میلیمتر در 247 میلیمتر است و وزن آن نیز 2.02 کیلوگرم می‌باشد. درباره وزن آن می‌توان گفت که مدل 13 اینچی بسیار نزدیک به MacBook Air با وزن 1.35 کیلوگرم است. هر دو مدل بسیار سبک و نازک هستند و از کیفیت ساخت بالایی بهره‌مندند. باید قبول کرد که چنین طراحی‌ای کمتر در نوت بوک های شرکت‌های رقیب دیده شده و شاید نزدیک‌ترین طراحی به این محصول ZenBook NX500 کمپانی ایسوس باشد.




پورت‌ها و اتصالات


پیکره ساخت MacBook Pro Retina در مدل‌های 13 و 15 اینچی یکسان است و هر دو از پورت‌ها و اتصالات مشابهی بهره‌مند هستند. در لبه‌ی سمت چپ دستگاه محل اتصال جدید Magsafe2 مشاهده می‌شود که شارژر لپ تاپ به آن متصل می‌شود. در کنار آن نیز می‌توانیم شاهد دو پورت Thunderbolt 2 باشید که سرعت انتقالی بالغ بر 20 گیگابایت دارند. یک پورت USB 3.0 و جک 3.5 میلیمتری هدفون هم در لبه سمت چپ دستگاه قرار دارند. در لبه‌ی سمت راست هم به همین منوال است. در آن قسمت هم می‌توانیم پورت USB 3.0، پورت HDMI فول سایز و کارت خوانSDXC  را مشاهده کنیم. ولی همچنان خبری از پورت Ethernet نیست و برای اتصال آن باید از پورت Thunderbolt و آداپتور مخصوص بهره بگیرید.

 
همچنین ندیدن درایو نوری هم برای ما ناراحت کننده است. از نظر اتصالات بی سیم نیز همان a/b/g/n و Bluetooth 4.0 ای که بر روی نسخه‌ی قدیمی‌تر وجود داشت بر روی این مدل هم یافت می‌شود. در بالای نمایشگر نیز می‌توان وب کم Face Time HD را مشاهده کرد. صدا هم از طریق میکروفون‌های استریوی داخلی می‌تواند گرفته شود و اسپیکرهای استریوی داخلی هم که طبق معمول وجود دارند. اما باید به این نکته توجه داشت که قدرت صدا در اسپیکرهای این مدل جدید بیشتر شده و رضایت کاربران را بیشتر جلب کرده است. اسپیکرها اکنون در کناره های کیبورد قرار گرفته‌اند و برای کارهای معمولی، بلندی و کیفیت صدای مناسبی را ارائه می‌دهند.



صفحه نمایش


نمایشگر 13.3 اینچی، رزولوشن بی نظیر 1600×2560 پیکسل را ارائه می‌کند. این در حالیست که نمایشگر نسخه‌ی 15.4 اینچی، رزولوشن 1800×2880 پیکسلی دارد. مک بوک پروی 13 اینچی قبلی، رزولوشن 800×1280 پیکسل را ارائه می‌داد که در این نسخه شما پیشرفت را به خوبی احساس می‌کنید. همچنین MacBook Pro پانزده اینچی رزولوشن 900×1440 داشت که در سری جدید دو برابر شده است. این را نیز باید بگوییم که با اینکه نمایشگر این نوت بوک از نوع مات نیست ولی بازتاب سطحی آن نسبت به مدل‌های پیشین کاهش چشم گیری داشته است.


باز هم اگر بخواهیم در مورد نمایشگر توضیح دهیم، باید گفت که مثل نسخه‌ی 15 اینچی که رزولوشن بالاتری دارد، در نسخه‌ی 13 اینچی نیز تا به حال پنلی با این کیفیت ندیده‌ایم. در مورد رزولوشن دیگر صحبتی نمی‌کنیم ولی روشنایی این نمایشگر در حد 300 نیت ثبت شده که با توجه به براقیت کمی که دارد، واقعا فراتر از حد نیاز است. کنتراست و کیفیت زاویه دید هم که دیگر واقعا حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارند. اینکه رنگ‌ها کمی گرم‌تر یا سردتر باشند و اینکه اگر شما به عنوان یک عکاس به نمایشگری با رنگ‌های دقیق احتیاج داشته باشید، دیگر به نرم افزارهای کالیبره کننده‌ی نمایشگر بر می‌گردد. چنین نمایشگری حقیقتا مناسب ویرایش عکس است. به نظر ما تراز سفیدی حالت پیش‌فرض خوب است ولی می‌توانید آن را کالیبره هم بکنید.


کیبورد و تاچ پد


اپل جزو اولین کمپانی هایی بود که شروع به استفاده از کیبوردهای جزیره ای در محصولاتش کرد. کلیدهایی با فواصل منظم و به رنگ مشکی، با کیفیت فوق العاده و کارایی بسیار بالا. سطح آستانه کیبورد کمی عمق دارد و به همین علت زاویه مناسبی به دست ها می دهد تا در هنگام تایپ، مچ دست ها خسته نشوند. همان طور که قبلا گفته شد، ادعای کمپانی اپل در مورد طراحی با فکر و ارگونومیک، تا به اینجا صحت داشته است. درصد خطا در هنگام تایپ با این کیبورد بسیار پایین است و تجربه ای شیرین و لذت بخش را به کاربر منتقل می کند.



 
نور پس زمینه کیبورد هم کاملا دوست داشتنی است و شما می‌توانید میزان روشنایی آن را تنظیم کنید. به عنوان یک مدل Pro، کلیدهای آن مقداری عمق عملکرد و پاسخ گویی بهتری نسبت به Air دارند.
تاچ پد معروف بدن کلید MacBook Pro Retina، به شما این امکان را می دهد تا به راحتی و بدن نیاز به ماوس، تمامی فرمانهای حرکتی را هرچه آسانتر به دستگاه منتقل کنید. حساسیت بسیار بالای تاچ پد با قابلیت پشتیبانی از چند لمس همزمان و فرمانهای سه لمسی، کار کردن با این نوت بوک متفاوت را لذت بخش تر می کند. در تصویر زیر، شما می توانید تعدادی از این فرمان ها را مشاهده کنید.







سخت افزار و باتری


با سخت افزار داخلی کاملا یکسان، می‌توان گفت که عملکردهای این نوت بوک خیلی شبیه به مدل‌های پیشین بدون صفحه رتینا می‌باشد. با وجود بهره گیری از پردازنده ها‌ی دو هسته ای Intel Core i5 و Intel Core i7، اگر کاربری شما از این لپ تاپ در زمینه‌هایی چون رندر کردن ویدیوها، ویرایش عکس و در کل کارهای گرافیکی نباشد، نسخه 13 اینچی بسیار برای شما مناسب است و از نظر عملکرد تفاوت چندانی بین آن و نسخه‌ی 15 اینچی احساس نخواهید کرد. اما اگر درگیر پردازش گرافیکی هستید، نسخه 15 اینچی با گرافیک مجزای NVIDIA GeForce GT 750M با دو گیگابایت حافظه اختصاصی روی شما را زمین نمی‌اندازد! اپل ادعا می‌کند که شارژدهی باتری در  نوت بوک 13 اینچی‌اش بسیار مناسب است و نسبت به مدل پیشین ترقی کرده است. در تست استاندارد با نور صفحه متوسط و در حالت روشن بودن شبکه بی سیم و مرورگری اینترنت، شارژ این باتری در حدود 9 ساعت است. با این حال در تست‌هایی که خود ما انجام دادیم مقداری ضعیف‌تر از ادعای اپل عمل می‌کند. در نسخه 15 اینچی نیز با پخش مداوم یک ویدیو، در حالی که روشنایی نمایشگر بر روی یک مقدار ثابت است و شبکه بی سیم نیز روشن می‌باشد، باتری این نوت بوک در حدود هشت ساعت دوام می‌آورد که نسبتا آمار خوبی محسوب می‌شود و نسبت به مدل پیشین ترقی کرده است.






پردازنده گرافیکی  MacBook Pro Retinaاز نوع Intel Iris می‌باشد و این در حالیست که نسخه‌ی اینچی دارای کارت گرافیکی مستقل NVIDIA GeForce GT 750M با دو گیگابایت حافظه‌ی اختصاصی GDDR5 نیز برای هر دو مدل 13 و 15 اینچی موجود می باشد. پردازنده مرکزی نیز که به جای چهار هسته ای، از نوع دو هسته ای است، به جز برخی از مدل های 15 اینچی که هنوز دارای پردازنده های مرکزی چهار هسته ای هستند. اما از همه‌ی این‌ها گذشته، اکنون شما با نوت بوک بسیار شیک، خوش ساخت، قدرتمند و با نمایشگر فوق‌العاده ای روبرو هستید که حرف نخست را در ارائه‌ی کیفیت می‌زند.
در کل باید گفت که  MacBook Pro Retinaیک پیشرفت کامل نسبت به مدل پیشینش به حساب می‌آید. درایو نوری را که کنار بگذاریم، نمایشگر با رزولوشن بالاتر، خود یک جهش بزرگ محسوب می‌شود. سبک‌تر، باریک‌تر و کوچک‌تر بودن را نیز باید به آن بیفزاییم چرا که همین‌ها باعث می‌شوند از این نظر این نوت بوک به MacBook Air 13 نزدیک شود. از نظر عملکردی هم باید گفت که تنها ضعف MacBook Pro 13  نسبت به نسخه‌ی 15 اینچی‌اش در نداشتن کارت گرافیکی مستقل است. به هر صورت احتمالا نوع کاربری کسی که نوت بوکی بدون درایو نوری و در این سایز را می‌خرد هم با کسی که نسخه‌ی 15 اینچی را تهیه می‌کند تفاوت خواهد کرد و بنابراین اساسا ممکن است به کارت گرافیکی مستقل احتیاج نداشته باشد.




نرم افزار


همه ما با سیستم عامل کامپیوتر های اپل آشنایی داریم و یا حد اقل نام آن را شنیده‌ایم! سیستم عامل کامپیوترهای Mac با نام OS X، سری مختلفی دارند که از جدیدترین آن‌ها می‌توان به Mavericks و آخرین نسخه که Yosemite نام دارند اشاره کرد. شهرت این سیستم عامل‌ها بیشتر به خاطر ضد ویروس بودن و سبکی آن‌هاست. همچنین این سیستم عامل بیشترین سازگاری را با MacBook ها دارد. نرم افزارها در این سیستم عامل با سرعت هر چه تمام‌تر اجرا می‌شوند و این سیستم عامل به گونه ای طراحی شده تا در هنگام استفاده از چند نرم افزار مختلف، حافظه Cache دیگر نرم افزارهایی که در پس زمینه در حال اجرا هستند بلوکه می‌شود تا نرم افزاری که در حال اجراست، با بیشترین پتانسیل وظیفه خود را انجام دهد. 




همچنین در MacBook های این کمپانی، علاوه بر سیستم عامل نرم افزارهای دیگری نیز به صورت پیش فرض نصب شده‌اند و اپل سعی کرده تمامی نرم افزارهایی که یک کاربر به آن احتیاج دارد را در اختیارش قرار دهد و او را از نصب نرم افزارها برای انجام کارهای روزانه برهاند. بیایید نگاه مختصری به آن‌ها بیندازیم.



Safari

سافاری نام مرورگر اینترنتی شرکت اپل است که در سیستم عامل‌هایش از آن استفاده می‌کند. سافاری بعد از مرورگر موزیلا و گوگل کروم، محبوب‌ترین مرورگر در سال 2014 در آمریکا شناخته شد. این مرورگر سبک و سریع، بیشترین سازگاری را با سیستم عامل OS داراست.




Mail

اپلیکیشن Mail چیزی شبیه به Microsoft Outlook است و به شما این امکان را می‌دهد تا با لینک کردن اکانت ایمیل‌های خود، بتوانید همیشه و سریعا به آن‌ها دسترسی داشته باشید.



iBook

یکی از اپلیکیشن هایی که متاسفانه در کشور ما کارایی ندارد iBook است. با این نرم افزار شما قادر به خرید و دانلود تمامی کتاب‌هایی هستید که در سایت فروشگاه این کمپانی موجود است. این اپلیکیشن شما را قادر می‌سازد تا چندین کتاب را با هم باز نگاه دارید و حتی صفحه ای که در حال خواندن آن هستید را به خاطر می‌سپارد و برای دفعه بعدی که کتاب را باز می‌کنید می‌توانید ادامه آن را بخوانید. در فروشگاه این اپلیکیشن بیش از دو میلیون کتاب آماده فروش هستند.



Mac App Store 

همگی با اپلیکیشن های متعدد و محبوب کمپانی اپل آشنایی داریم و می‌دانیم که بسیاری از آن‌ها به راحت‌تر زندگی مردن و حل مشکلات روزمره مان کمک به سزایی می‌کنند. تمامی اپلیکیشن های مورد نیاز شما برای این سیستم عامل، چه آن‌ها که فروشی هستند و چه آن‌هایی که به رایگان برای دانلود وجود دارند، همگی در Mac App Store وجود دارند. شما می‌توانید به سادگی آن‌ها را جستجو کرده و بر روی دستگاه خود نصب کنید.




iPhoto

نرم افزار iPhoto تمامی نیازهای شما را برای ادیت یک عکس  برآورده می‌کند. توسط این اپلیکیشن شما می‌توانید به راحتی عکس‌های خود را جستجو و یا ادیت کنید. همچنین با این نرم افزار می‌توانید عکس‌های خود را ایمیل کنید و یا مستقیما بر روی شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.




iMovie

نرم افزار iMovie نیز همانند iPhoto نیازهای شما را برای ادیت فیلم برآورده خواهد کرد. شما می‌توانید فیلم‌های خانگی خود را در آن کوتاه کنید و یا افکت‌ها و فیلترهای مختلف بر روی آن‌ها قرار دهید و حتی آن‌ها را به هم متصل کنید و یک فیلم بلند بسازید. در کل یک استودیوی کامل خانگی را در اختیار دارید.




GarageBand

این اپلیکیشن به شما امکان ساخت موسیقی را با سازهای مختلفی که دارد می‌دهد. همچنین شما می‌توانید بعد از ساخت موسیقی صدای خود را ضبط کنید و بر روی آن قرار دهید.




Pages

نرم افزار Pages نیز همانند Microsoft Word به شما امکان ساخت صفحات و نوشته های همراه با تصاویر را می‌دهد. امکانات این نرم افزار کامل است و محیط ساده اما کارای آن، کار کردن با این نرم افزار را آسان کرده است. شما حتی امکان کشیدن نقاشی را نیز در این نرم افزار دارید.



از نرم افزارهای دیگر که به صورت پیش‌فرض بر روی این سیستم عامل وجود دارند می‌توان به Maps، Numbers، KeyNote، Calendar، FaceTime و Messenger اشاره کرد که جزو کاربردی‌ترین اپلیکیشن ها هستند. در مجموع، اپل سعی داشته تا کاربر را از نصب نرم افزارهای دیگر بی نیاز کرده است.




نتیجه گیری


کمپانی اپل با ساخت MacBook Pro با صفحه نمایش Retina توانست به دنیا نشان دهد که در ساخت غیر ممکن‌ها هیچ محدودیتی ندارد!  MacBook Pro با تمام امکانات کمتری که نسبت به محصولات مشابه خود دارد، از فناوری ساخت و طراحی فوق‌العاده خاصی بهره‌مند است که نشان دهنده برتری‌اش در بسیاری زمینه های دیگر است. صفحه نمایش Retina که بر روی این سری از نوت بوک های اپل قرار گرفته است، نمونه کامل این مثال است. دو مدل 13 اینچی و 15 اینچی این محصول برای دو دسته از کاربرانی که نوت بوکی برای کارهای روزمره و کسانی که نیاز به دستگاهی قدرتمندتر برای انجام کارهای سنگین‌تر دارند، ساخته شده‌اند و صرفه نظر از حذف درایو نوری، این نوت بوک ها می‌توانند شروع انقلابی در صنعت ساخت این وسایل و آسان‌تر شدن زندگی بشر باشند.





Sony VAIO Fit multi-flip


یکی از رسته محصولات عجیبی که طی دو سال اخیر معرفی شد و توانست در مدت کوتاهی، رشد بسیاری کند و سهم قابل‌توجهی از بازار لوازم دیجیتالی را نصیب خود نماید، لپ‌تاپ‌های تبدیل‌پذیر و یا به اصطلاح Convertible می‌باشند. تبدیل‌پذیر در حقیقت لپ‌تاپی با صفحه‌نمایش لمسیست که می‌تواند به کمک یک مکانیسم  سخت‌افزاری، به راحتی و در هر زمانی که کاربر تمایل داشته باشد، به یک تبلت تبدیل شوند. سال 2012، کمپانی سونی اولین نسل از لپ‌تاپ‌های تبدیل‌پذیر خود را با نام VAIO Duo وارد بازار نمود که از مکانیسم کشویی برای تبدیل شدن به تبلت استفاده می‌کردند. اما در نمایشگاه IFA 2013 که در شهر برلین برگزار شد، سونی نسل جدیدی از تبدیل‌پذیرهای خود را با نام VAIO Fit multi-flip و در چهار سایز 11، 13، 14 و 15 اینچی معرفی و وارد بازار نمود که از مکانیسمی کاملا جدید و خلاقانه برای تبدیل به تبلت استفاده می‌کنند. این دستگاه‌های لوکس برای کاربرانی طراحی شده‌اند که به دنبال لپ‌تاپی باریک و سبک بوده که بتوانند از آن به عنوان یک تبلت نیز استفاده کنند و البته حاضرند بهای زیاد آن را نیز پرداخت کنند! با دیجی کالا در نقد و بررسی Sony VAIO Fit multi-flip همراه شوید.





طراحی و ساخت


سونی برای  تبدیل‌پذیر جدید خود از مکانیسمی خلاقانه و جالب استفاده نموده است. یک نوار مشکی رنگ در وسط قاب پشتی تماما آلومینیومی دستگاه، آن را به دو قسمت تقسیم نموده است. هنگامی که قفل سخت‌افزاری دستگاه را بر روی حالت Release قرار دهید، می‌توانید این قاب را از وسط خم کرده و با فشردن صفحه‌نمایش به جلو، آن را بر روی کیبورد خوابانده و به کمک دو عدد آهنربای قدرتمند، لپ‌تاپ خود را به یک تبلت تبدیل کنید. این مکانیسم کاملا جدید است و پیش‌تر در هیچ لپ‌تاپ تبدیل‌پذیر دیگری از آن استفاده نشده بود. با وجود اینکه به سونی را برای ایجاد نوآوری در این مکانیسم آفرین می‌گوییم، نمی‌توانیم آن را به راحتی مکانیسم‌های استفاده شده در محصولاتی نظیر Lenovo IdeaPad Yoga و یا ASUS Taichi دانست و احتمالا مدتی طول خواهد کشید تا به کار با روند تبدیل‌پذیری VAIO Fit multi-flip عادت کنید.


بر خلاف VAIO Duo، سونی در VAIO Fit multi-flip مجبور شده تا برای کاهش وزن دستگاه، بیشتر قسمت‌ها را از پلاستیک بسازد. در حقیقت تنها قاب پشت صفحه‌نمایش و فضای استراحتگاه دست و اطراف کیبورد است که آلومینیومی هستند و بقیه‌ی قسمت‌های دستگاه تماما پلاستیکی می‌باشند. این بدنه‌ی پلاستیکی در کنار ضخامت باریک این لپ‌تاپ‌ها باعث شده، تا استحکام آن کمتر از آلترابوک‌های لوکس دیگر باشد. ضربات ریز ایجاد شده طی جابجایی و مصارف روزمره، آسیبی به بدنه نمی‌رساند ولی فشار به لولاها و یا شاسی دستگاه، باعث ایجاد فرورفتگی و پیچش در آن خواهد شد.





پورت‌ها و اتصالات


پورت‌ها و اتصالات سری VAIO Flip در مدل‌های مختلف، بسته به سایز صفحه‌نمایش، کمی تفاوت دارد. تعدادی پورت USB 3.0، خروجی تصویری HDMI، پورت ترکیبی ورودی و خروجی صوتی و یک کارت‌خوان SD، پای ثابت تمامی مدل‌ها هستند ولی مدل‌های 14 و 15 اینچی، به پورت شبکه‌ی Ethernet نیز مجهز شده‌اند. به علاوه، سونی برای کاربرانی که قصد دارند از VAIO Fit multi-flip، به عنوان یک تبلت استفاده کنند، کلیدهای کم و زیاد کردن صدا را نیز بر روی لبه‌ی پشتی آن قرار داده است.
برای ارتباط بی‌سیم، سونی علاوه بر نسل چهارم بلوتوت و Wi-Fi با استاندارد a/b/g/n، سری VAIO Fit multi-flip را به NFC نیز مجهز کرده تا بتواند کاملا نقش یک تبلت را ایفا نماید. به کمک قابلیت ارتباط بی‌سیم NFC، می‌توانید بین لپ‌تاپ و گوشی هوشمند خود به سرعت به تبادل اطلاعات بپردازید و یا اینکه بلندگوهایی که از تکنولوژی NFC بهره می‌برند را به دستگاه خود متصل کنید.





صفحه‌نمایش و بلندگوها


همان‌طور که در ابتدا گفتیم، سری VAIO Fit multi-flip در چهار مدل 11، 13، 14 و 15 اینچی تولید و روانه‌ی بازار شده‌اند. جدا از سایز صفحه، تمامی مدل‌ها از صفحات نمایش لمسی با تکنولوژی IPS و دقت Full HD استفاده می‌کنند.
کیفیت و غلظت رنگ‌های تولید شده و روشنایی این صفحات عالیست و شما را محو تماشای خود خواهد کرد. به علاوه به لطف بهره‌گیری از تکنولوژی IPS، زوایای دید این صفحات نمایش، چه در حالت افقی و چه در حالت عمودی تقریبا بی‌نقص می‌باشند.
تنها ایرادی که می‌توان به صفحه‌نمایش VAIO Fit multi-flip گرفت، براق و آینه‌ای بودن خود صفحه و قاب اطراف آن است که باعث می‌شود تا کار کردن با این لپ‌تاپ‌ها در فضاهای خارجی و در زیر تابش نور آفتاب، تقریبا به امری غیرممکن مبدل گردد.
در دو طرف استراحتگاه دست و بر روی لبه‌های سمت چپ و سمت راست، دو بلندگوی استریو تعبیه شده‌اند که به تکنولوژی انحصاری +ClearAudio نیز مجهز شده‌اند. همانند اکثر بلندگوهای آلترابوک و لپ‌تاپ‌های باریک و سبک، این بلندگوها نیز صدای چندان بلندی تولید نمی‌کنند و صدای بیس نیز تقریبا وجود ندارد، ولی شفافیت و کیفیت صدا بسیار خوب است. اگر علاقه‌مند به دنیای موسیقی باشید، احتمالا مجبور خواهید شد تا در نهایت از بلندگوهای خارجی و یا هدفون استفاده کنید.




کیبورد و تاچ پد


بر خلاف فضای استراحتگاه دست و اطراف کیبورد که از جنس آلومینیوم برس خورده ساخته شده‌اند، کیبورد دستگاه کاملا از پلاستیک ساخته شده است. پلاستیک استفاده شده در فضای بین کلیدها، به شدت مستعد جذب چربی دست و اثرانگشت است و به سرعت ظاهری کثیف پیدا خواهد کرد. به علاوه، شاسی کاملا پلاستیکی کیبورد باعث می‌شود تا هنگامی که کلیدها را فشار دهید، فضای اطراف کلید کمی به سمت داخل فرو برود. به علاوه آستانه و عمق کلیدها کم است که باعث کاهش لذت تایپ کردن با VAIO Fit multi-flip می‌شود. متاسفانه کیبورد هیچ‌کدام از مدل‌ها، دارای بخش عددی جداگانه (Numpad) نمی‌باشند که این موضوع حداقل در مدل‌های 14 و 15 اینچی، کمی تاسف برانگیز است.

همانند سایر لپ‌تاپ‌های لوکس و رده بالا، کیبورد VAIO Fit multi-flip نیز به نور پس زمینه مجهز شده است ولی متاسفانه هیچ‌گونه کلید سخت‌افزاری‌ای برای خاموش یا روشن نمودن این قابلیت وجود ندارد و فقط توسط نرم‌افزار مربوطه می‌توان آن را فعال نمود.



در کل، کیبورد سری VAIO Fit multi-flip جزو مزایای آن محسوب نمی‌شود و اگر تایپ کردن جزو کارهای اصلی و روزمره‌ی شماست، این لپ‌تاپ‌ها چندان شما را خشنود نخواهد کرد.
در وسط استراحتگاه فلزی دستگاه، تاچ پد با روکشی مات و کاملا حساس تعبیه شده که از فرمان‌های یک، دو و سه انگشتی پشتیبانی می‌کند. همانند اکثر تاچ پدهای مدرن، کلیدهای مجزا وجود ندارند و کل تاچ پد نقش کلیدهای سمت چپ و راستی را بازی می‌کند. کاربرانی که استفاده از ماوس‌های USB استفاده می‌کنند، می‌توانند با نگاه داشتن کلید Function و فشردن کلید F1، تاچ پد را غیرفعال نمایند.





قلم نوری


سونی، برخی از مدل‌های سری VAIO Fit multi-flip را به قلم‌های هوشمند مجهز کرده است که برای کسانی که می‌خواهند از دستگاه خود به عنوان یک تبلت استفاده کنند، یک لازمه‌ی جانبی بسیار کاربردی و مفید محسوب می‌گردد. این قلم بدنه‌ای تماما آلومینیومی دارد و به لطف طراحی ارگونومیکی که دارد، به راحتی در دست می‌نشیند. قلم ارائه شده همراه این مدل‌ها، از قابلیت لمس شناور پشتیبانی می‌کند و صفحه‌نمایش می‌تواند آن را از فاصله‌ی یک سانتی‌متری تشخیص دهد.
در کل، تجربه‌ی کار کردن با این قلم فوق‌العاده لذت‌بخش است و هنگامی که به کار با آن عادت کنید، می‌توانید کارها و وظایف روزمره‌ی خود را به سرعت انجام دهید. به علاوه این قلم دیجیتالی، یک مزیت بزرگ برای طراحان و گرافیست‌ها محسوب می‌گردد. متاسفانه سونی هیچ‌گونه شیاری جهت نگه‌داری قلم بر روی دستگاه تعبیه نکرده و به همین دلیل، باید دقت زیادی در نگهداری آن به کار ببرید.





عملکرد سخت‌افزاری و باتری


تمامی مدل‌های سری VAIO multi-flip از نسل چهارم پردازنده‌های مرکزی Intel Core با کد Haswel استفاده می‌کنند. سونی برای افزایش میزان شارژدهی باتری این لپ‌تاپ‌ها، مجبور شده تا از پردازنده‌های با ولتاژ پایین استفاده نماید. سری VAIO multi-flip با مدل‌های متعددی وارد بازار شده است که در این مدل‌ها  می‌توان از پردازنده‌های Core i3 و بدون کارت گرافیک مجزا تا مدل‌هایی رده بالا با پردازنده‌های Core i7، کارت‌های گرافیکی مجزای NVIDIA GeForce GT 700M و حافظه‌های SSD، مشاهده نمود. این تنوع مدلی باعث شده تا سری VAIO multi-flip بتواند طیف گسترده‌ای از کاربران را با نیازها و بودجه‌های مختلف پوشش دهد.
اگر کارهای روزمره‌ی شما به کار با نرم‌افزارهای آفیس، مرورگری اینترنت و تماشای ویدیو محدود می‌شود، مدل‌هایی با پردازنده‌ی Core i3 و پردازنده‌ی گرافیکی Intel HD 4400 برای شما کافی خواهد بود ولی اگر از نرم‌افزارهای مهندسی استفاده می‌نمایید، برنامه‌نویسی می‌کنید و یا به قدرت پردازشی بالایی نیاز دارید، مدل‌های با پردازنده‌های Core i5 و Core i7 برای شما مناسب‌تر خواهند بود. و در نهایت اگر اجرای بازی‌های کامپیوتری و یا ویرایش عکس و ویدئو جزو کارهای روزمره‌ی شماست، مدل‌های با کارت گرافیک مجزا و حافظه‌های SSD، بهترین انتخاب برای شما خواهند بود.



سیستم خنک‌کننده‌ای که تمامی مدل‌های VAIO multi-flip را خنک می‌کند، از یک فن کوچک و مقداری فلز رسانای حرارت تشکیل شده است. این فن در حالت عادی و زمانی که بار محاسباتی خاصی بر روی دستگاه نیست، با سرعت کمی چرخیده و صدای خاصی تولید نمی‌کند. بدنه نیز در این حالت کاملا خنک است. اما اگر پردازنده تحت استرس قرار گیرد، فن خنک‌کننده با سرعت زیادی شروع به چرخیدن می‌کند و صدای نسبتا زیادی تولید می‌نماید و بدنه (به خصوص قسمت‌های بالای کیبورد) کاملا گرم می‌شود که این موضوع ممکن است تا حدی هم آزار دهنده نیز بشود. البته مدل‌های 14 و 15 اینچی، به دلیل فضای بیشتر در اطراف قطعات داخلی، کمتر از مدل‌های 11 و 13 اینچی گرم می‌شوند.




سونی تمامی مدل‌های VAIO multi-flip را به باتری‌های غیرقابل تعویض 4 سلولی لیتیوم-پلیمر مجهز کرده که ظرفیت این باتری با توجه سایز صفحه‌نمایش، تفاوت دارد. شارژدهی باتری نیز بسته به مدل پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی متفاوت است ولی به طور کلی، می‌توانید با این لپ‌تاپ‌ها حدود 5 ساعت مرورگری اینترنت با Wi-Fi نمایید که متاسفانه برای یک دستگاه لوکس و گران‌قیمت، چندان رضایت‌بخش نیست.






جمع‌بندی


اواخر زمستان سال 92، کمپانی سونی اعلام کرد که بخش کامپیوترهای شخصی خود یعنی VAIO که بیش از 17 سال از عمر آن می‌گذرد را به همراه یک هزار کارمند و مدیران آن، به یک کمپانی ژاپنی واگذار خواهد کرد و تمرکز خود را بر روی گوشی موبایل، تبلت و کنسول بازی قرار خواهد داد. پس شاید VAIO multi-flip یکی از آخرین سری لپ‌تاپ‌های ساخت برند سونی باشد. به هر صورت، اگر این‌طور باشد، نمی‌توان آن را پایان شکوهمندی برای سونی دانست. معایب این لپ‌تاپ‌های تبدیل‌پذیر، با توجه به قیمت بسیار بالایی که دارند، چندان توجیه‌پذیر نیست. کیفیت ساختشان به خوبی دیگر لپ‌تاپ‌های سونی نیست، کیبورد چندان جذابی ندارند، شارژدهی باتری آن‌ها کم است و سیستم خنک‌کننده‌ی جالبی ندارند. به علاوه، مکانیسم تبدیل لپ‌تاپ به تبلت در این محصولات نیاز به کمی تبدیل دارد و نمی‌توان آن را برتر از مکانیسم تبدیل‌پذیرهایی مانند Lenovo ThinkPad Yoga و یا ASUS Taichi دانست. با این حال، از مزایای این لپ‌تاپ‌ها نیز نباید چشم‌پوشی کرد. صفحه‌نمایش فوق‌العاده با کیفیت عالی، استراحتگاه و قاب پشتی آلومینیومی و پشتیبانی از قابلیت NFC، تنها بخشی از مزایای VAIO multi-flip هستند. اگر تصمیم به خرید یکی از مدل‌های VAIO multi-flip گرفته‌اید، مطمئنا از خرید خود پشیمان نخواهید شد ولی بد نیست نگاهی هم به سایر آلترابوک‌ها و تبدیل‌پذیرهای دیگر بیندازید.






قابلیت اجرای بازی‌های کامپیوتری، امروز بخشی از ملاک تصمیم گیری در انتخاب لپ تاپ‌ها است. بسیاری از لپ تاپ‌ها با قدرت پردازش بالا نیز، هنوز قادر به اجرای بازی‌ها به بهترین نحو ممکن نیستند. در این راستا، کمپانی‌های تولیدکننده ی لپ تاپ چندین سال است که شروع به ساخت لپ تاپ‌هایی مخصوص انجام بازی کرده اند. کمپانی‌هایی مانند MSI، Razer، Lenovo، Alienware و ASUS اقدام به تولید لپ تاپ‌های رده بالای مخصوص بازی کرده اند. در این لپ تاپ‌ها، کیفیت ساخت، سیستم خنک کننده و سخت افزار داخلی به شیوه ای بهینه تر و با دوام تر ساخته شده اند تا به راحتی بتوان تفاوت این لپ تاپ‌های قدرتمند را از باقی لپ تاپ‌های مالتی مدیا و حتی از لحاظ سخت افزاری پر قدرت را تشخیص داد. امروز در دیجی کالا به نقد و بررسی یکی از برترین این لپ تاپ‌ها، یعنی ASUS G750JZ می‌پردازیم. لطفا با ما همراه باشید.


طراحی و ساخت


لپ تاپ‌های مخصوص بازی، معمولا از طراحی ویژه ای برخوردار هستند. سری G مخصوص بازی کمپانی ایسوس نیز جزو همین دسته محسوب می‌شود. این طراحی ویژه، به دوام، کارایی و زیبایی دستگاه کمک فراوانی می‌کند. در ساخت و طراحی G750JZ شما به راحتی تفاوت را احساس می‌کنید. با اولین نگاه به این لپ تاپ، شما به یاد ماشین‌های ایتالیایی دهه هشتاد خواهید افتاد! جلوی دستگاه نازک است و هر چه به عقب‌تر نگاه کنید، ضخامت رفته رفته افزایش می‌یابد تا به دو اگزوز بزرگ در پشت دستگاه می‌رسید. این طراحی منحصر به فرد، موجب شده تا ایسوس بتواند قدرت مانور زیادی در جای دادن سخت افزار در دل این ابر لپ تاپ داشته باشد. بر خلاف دیگر کمپانی‌ها که همیشه در طراحی لپ تاپ‌های مخصوص بازی خود از رنگ قرمز استفاده می‌کنند، تمامی بدنه این دستگاه به صورت یکدست، مشکی رنگ است. محافظ بیرونی صفحه نمایش، روکشی آلومینیومی و برس خورده دارد که اثر انگشت و چربی دست را تا حدودی جذب می‌کند. در وسط این پوشش، لوگوی ایسوس و همچنین علامت Republic Of Gamers در زیر آن از جنس آلومینیوم براق وجود دارد. قسمت زیرین دستگاه نیز از جنس پلاستیک زبری است که مانع از سر خوردن لپ تاپ بر روی سطوح می‌شود. G750JZ تفاوت دیگری نیز نسبت به دیگر لپ تاپ‌ها دارد و آن لولاها و محل باز شدن صفحه نمایش است. لولاها به صورت پنهان قرارگرفته اند و محل باز شدن صفحه نمایش کمی جلوتر از لبه پشتی لپ تاپ است. کل دستگاه شیبی رو به جلو دارد که باعث ارگونومی در قرارگیری دست‌ها می‌شود و زاویه ایجاد شده، از ایجاد ناراحتی در مچ دست‌ها جلوگیری می‌کند.


در وسط لبه پشتی دستگاه، باتری قرار دارد که قسمتی از آن نیز زیر دستگاه است. در دو طرف آن، خروجی هوای دو فن جداگانه سیستم خنک کننده دستگاه قرار گرفته است. لپ تاپ ASUS G750JZ دارای سیستم خنک کننده منحصر به فرد و کم صدایی است. دو سینک خنک کننده که هر کدام به یک فن نسبتا بزرگ متصل هستند، بر روی پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی دستگاه قرار گرفته اند و هرکدام خروجی جداگانه‌ای برای هوای گرم تولید شده دارند. با وجود اندازه بزرگ فن‌ها و حجم هوای در گردش داخل دستگاه، صدای تولید شده توسط این سیستم خنک کننده بسیار کم است.


صفحه نمایش


ایسوس برای ابر لپ تاپ مخصوص بازی خود، از یک پنل TN بسیار با کیفیت و با دقت تصویر Full HD 1920×1080 استفاده کرده است که تصاویری تولید شده در آن از شفافیت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. این تصمیم سازندگان با توجه به سرعت بالاتر انتقال داده ها در پنل TN نسبت به بسیاری از پنل های IPS، می‌تواند بسیار عاقلانه تلقی شود. در پنل TN زوایای دید نسبت به پنل IPS محدودتر است و شما در زوایای افقی شاید کمی با دردسر مواجه شوید. با این حال، تصاویر تولید شده در این صفحه نمایش از روشنایی و تمیزی بالایی برخوردار است و خطوط جدا کننده در تصاویر کاملا واضح هستند. متوسط درجه روشنایی این صفحه نمایش 258 NITS است که برای لپ تاپی در این رده قیمت زیاد محسوب نمی‌شود. البته این مسئله از آنجایی که بازی کردن در محیط‌های بیرون زیاد باب نیست، و معمولا بازیکنان حرفه ای بازی‌های کامپیوتری در فضاهای داخلی و با آرامش به بازی کردن مشغول می‌شوند، برای این دسته از کاربران زیاد حائز اهمیت نیست. مانند همیشه، استفاده در محیط بیرون نیز یکی از فاکتورهای ارزیابی صفحه های نمایش در لپ تاپ‌ها محسوب می‌شود. روکش مات صفحه نمایش شما را قادر می‌سازد تا در محیط بیرون اما در سایه و نور غیر مستقیم، مثل روزهای ابری، به راحتی با لپ تاپ خود به انجام امور بپردازید، اما در نور مستقیم و زیر تابش آفتاب، این امر بسیار سخت خواهد بود. با تمام این اوصاف، صفحه نمایش 17 اینچی G750JZ می‌تواند تجربه خوبی را برای کاربرانش بر جای بگذارد.









پورت‌ها و اتصالات


ایسوس از فضای زیادی که برای این لپ تاپ طراحی کرده، بهترین استفاده را برده است. تنوع پورت‌ها و فراوانی اتصالات نشانگر همین موضوع است. آینده نگری ایسوس نیز در ساخت این دستگاه با قرار دادن پورت Thunderbolt کاملا مشخص است. این پورت با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه، تمام نیازهای یک کاربر را در انتقال داده ها برطرف می‌سازد. در لبه سمت چپ دو پورت USB 3.0 قرار گرفته اند. همچنین درایو نوری دستگاه نیز به صورت غیر معمول در لبه سمت چپ قرار دارد که به نظر جای دادن این قطعه در این سمت تصمیم درستی است، زیرا بازیکنان حرفه ای معمولا راست دست هستند و دسترسی به قسمت راست دستگاه برای اتصال وسایل جانبی راحت‌تر است. در سمت چپ علاوه بر درایو نوری و پورت‌های USB 3.0، قفل Kensington و کارت خوان SD نیز قرار دارند. تنوع پورت‌ها در لبه راست دستگاه به مراتب بیشتر است. ورودی و خروجی جداگانه صدای دستگاه در کنار دو پورت USB3.0 دیگر وجود دارند. پورت Thunderbolt نیز در همین سمت قرار گرفته که در کنار آن یک پورت HDMI نیز وجود دارد. پورت شبکه گیگابیتی Ethernet و پورت VGA نیز آخرین پورت‌هایی هستند که شما در این لبه مشاهده می‌کنید. ورودی کابل شارژر دستگاه نیز در همین قسمت است. 


یکی از قابلیت‌هایی که تعدد پورت‌ها، در اختیار این لپ تاپ گذاشته است، قابلیت اتصال آن به دو نمایشگر دیگر است. پورت HDMI دستگاه که قابلیت پشتیبانی از کیفیت‌های تصویر  2K و 4K را نیز دارد، می‌تواند تصاویری بالاتر از کیفیت Full HD امروزی را در اختیار شما قرار دهد. فقط کافی است تا شما کابل آن را به صفحه نمایش مورد نظرتان متصل کنید. از طرفی، فناوری Trinity به شما این امکان را می‌دهد تا تصاویر را در سه صفحه نمایش مجزا با استفاده از پورت‌های Mini-Display و HDMI داشته باشید و همزمان مشغول انجام بازی، مرورگری اینترنت و تماشای فیلم شوید! برای ارتباط بی سیم نیز ایسوس سنگ تمام گذاشته است. شبکه بی سیم مخصوص بازی Killer Wireless-N1202 دو بانده مخصوص با استاندارد 802.11a/b/g/n، سرعتی بالغ بر 300 مگابیت بر ثانیه را برای انتقال داده ها فراهم می‌کند پس دیگر کاربر نگران لگ های بازی در هنگام استفاده شبکه بی سیم نخواهد بود. نبود پورت USB2.0 را نمی‌توان به عنوان یک عیب در این دستگاه دانست زیرا با پیشرفت تکنولوژی و نیاز به سرعت‌های بیشتر، رفته رفته این پورت رو به فراموشی خواهد رفت. بلوتوث نسل چهارم نیز برای ارتباطات دیگر بی سیم بر روی این دستگاه قرار گرفته است. در مجموع، کارشناسان ما در دیجی کالا نمره کامل را به پورت‌ها و اتصالات این دستگاه  می‌دهند.




کیبورد و تاچ پد


در نگاه اول به طرز قرارگیری کیبورد و کلیدهای آن، متوجه آرایش و زیبایی و همچنین دقت در طراحی و چینش کلیدها می‌شوید. تمام کلیدها در محل معمول خود قرار دارند و از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردارند. در همگام فشردن آن‌ها شما احساس تایپ با یک دستگاه لوکس را به خوبی متوجه می‌شوید. کلیدها نرم و اسفنجی هستند و در هنگام استفاده صدایی تولید نمی‌کنند. لبه کلیدها گرد بوده و از اندازه بزرگی برخوردار هستند. فواصل موجود میان کلیدهای این کیبورد جزیره ای، تایپ کردن را به عملی لذت بخش تبدیل کرده است. تفاوت‌هایی در این کیبورد نسبت به دیگر لپ تاپ‌ها وجود دارد. یکی از این تفاوت‌ها، جایگاه قرارگیری کلیدهای جهت نما است که تقریبا یک ردیف پایین‌تر از باقی کلیدها و میان کلیدهای اصلی کیبورد و کلیدهای Num-Pad قرار گرفته اند. کلیدهای Shift، Control و Tab نیز به اندازه کافی بزرگ هستند و در هنگام بازی می‌توانند کمک زیادی برای کاربر باشند. کلیدهای Control و Shift سمت راست نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ایسوس در طراحی نور پس زمینه این کیبورد نیز بر خلاف رودخانه شنا کرده است! نور پس زمینه کیبورد کاملا یکدست و به رنگ سفید بوده و کمپانی  از قرار دادن چندین رنگ مختلف بر روی آن جلوگیری کرده است. با این کار، ایسوس تلاش در رساندن این مفهوم که زیبایی ملاک نیست و عملکرد مهم‌ترین فاکتور است را دارد. نور پس زمینه با وجود تک رنگ بودن، زیبایی خاصی به کیبورد بخشیده و همچنین دارای سه حالت روشنایی مختلف است.


بزرگی تاچ پد اولین چیزی است که با نگاه اول به چشم می‌خورد. همه ما تاچ پدهای بزرگ با سطحی کمی زبر را ترجیح می‌دهیم. خوشبختانه در ساخت این تاچ پد، این نکات رعایت شده است. حساسیت تاچ پد بسیار بالاست اما هر چقدر که به لبه های آن نزدیک می‌شویم، از حساسیت آن کاسته می‌شود. دابل کلیک کردن بر روی این تاچ پد هیچ فرقی با دابل کلیک بر روی ماوس ندارد و سرعت پاسخ گویی دستگاه به همان مقدار سریع و دقیق است. بسیاری از تاچ پدهای لپ تاپ‌های دیگر در این زمینه با مشکل مواجه می‌شوند. کلیدهای تاچ پد نیز به صورت مجزا در پایین بدنه قابل مشاهده هستند. کیفیت بالای ساخت این کلیدها و نرمی آن‌ها در هنگام فشردن، از مزیت آن‌ها محسوب می‌شود. طرحی که برای ساخت تاچ پد استفاده شده بسیار زیباست و حس متفاوت بودن را به خوبی انتقال می‌دهد. تمام قطعات تاچ پد درون یک قاب فلزی براق قرار گرفته و حس مقاوم بودن را کاملا القا می‌کند. 
سطح استراحت دست‌ها از آلومینیوم برس خورده مشکی رنگی ساخته شده که علاوه بر زیبایی، نشان از با کیفیت بودن ساخت G750JR دارد. متاسفانه این سطح آلومینیومی مستعد جذب چربی و اثر انگشت است و اگر کاربر وسواسی‌ای باشید، مدام در حال تمیز کردن آن خواهید بود. در پایین کلیدهای تاچ پد، چراغ‌های LED قرار گرفته اند که نشانگر وضعیت دستگاه هستند.





پردازنده گرافیکی و اجرای بازی


لپ تاپ ایسوس G750JZ به عنوان یکی از قدرتمندترین لپ تاپ‌های مخصوص بازی، از پردازنده گرافیکی تک چیپ GTX 880M استفاده می‌کند که یکی از بالا رده‌ترین پردازنده های گرافیکی موجود در بازار است و در ماه مارس سال 2014 در دسترس عموم قرار گرفت. این پردازنده گرافیکی نیز مانند برادر بزرگ‌تر نسل هفتمی‌اش، GTX780M با تکنولوژی مهندسی Kepler ساخته شده اما حدود پانزده درصد سرعت پردازش بالاتری دارد. این پردازنده گرافیکی چهار گیگابایت حافظه اختصاصی دارد که می‌توان آن را با استفاده از حافظه RAM دستگاه، تا شش گیگابایت Boost کرد. چنین پردازنده گرافیکی با چنین سخت افزار قدرتمندی که دارد، تنها برای انجام بازی مناسب نیست، بلکه شما می‌توانید برای استفاده از پروژه های گرافیکی خود نیز از آن بهره بجویید. گرافیک این دستگاه برای کار با نرم افزارهایی مانند 3D MAX نیز مناسب هستند و به عنوان یک دستگاه قابل حمل می‌تواند کمک زیادی به مهندسان و طراحان باشد. اما در نظر داشته باشید که عملکرد 3D دستگاه در هنگام استفاده از باتری افت می‌کند، زیرا سلول های باتری جوابگوی چنین گرافیک بالایی نیستند. 
در تست‌های انجام شده، به غیر از بازی‌هایی مانند Assassin Creed Black Flag و Company Of Heroes، اجرای بازی به صورت رویایی عالی بود به طوری که در حالت الترا و با دقت تصویر Full HD، فریم ریت هیچ کدام از بازی‌ها کمتر از 30 فریم بر ثانیه نبود که خبر بسیار خوشی برای بازیکنان حرفه ای بازی‌های کامپیوتری است. در این جدول می‌توانید FPS بازی‌ها را در حالت‌های مختلف بر روی این دستگاه مشاهده کنید.






درجه حرارت و سیستم خنک کننده


سیستم خنک کننده لپ تاپ G750JZ کاملا بهینه طراحی شده است. با وجود فن‌های بزرگ و هواکش‌های عریض، صدای تولید شده بسیار کم است و به سختی شنیده می‌شود که یک امتیاز مثبت برای این لپ تاپ به حساب می‌آید. یک فن بزرگ بر روی پردازنده مرکزی لپ تاپ قرار دارد و یک فن دیگر نیز با همان قدرت بر روی پردازنده گرافیکی وجود دارد که هر دوی این فن‌ها وظیفه خنک نگاه داشتن کل فضای داخلی دستگاه را نیز بر عهده دارند. درجه حرارت کل دستگاه در حالت عادی هرگز بیشتر از 30 درجه سانتیگراد نرسید که واقعا ایده آل است. درجه حرارت زیر دستگاه در هنگام بازی و استفاده گرافیکی به حد اکثر 44 درجه سانتیگراد و حرارت قسمت بالایی دستگاه به 34 درجه سانتیگراد رسید که باز هم گرمای قابل قبولی برای این دستگاه با چنین ضخامت و قدرت سخت افزاری‌ای است. باید قبول کرد که طراحان و سازندگان G750JK بسیار به سیستم خنک کننده توجه داشته اند و توانسته اند کار خود را به بهترین نحو ممکن به انجام برسانند.




سیستم صوتی و بلندگوها


سیستم صوتی G750JZ قدرت بالایی دارد و در هنگام استفاده از هدفون شما کاملا متوجه تمیزی صدا و جزئیات آن خواهید شد. کیفیت و صدای تولید شده توسط بلندگوها نیز مناسب است و باز هم می‌توانید فرق زیادی میان صدای تولید شده از این دستگاه و لپ تاپ‌های هم رده را به خوبی متوجه شوید. یک ساب ووفر نیز در زیر بدنه تعبیه شده که عمق و بیس صدا را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد. صدای تولید شده بلند و شفاف است اما وقتی قدرت صدا را تا انتها بالا ببرید، احتمال شنیدن اعوجاج در صدای تولید شده وجود دارد. تمامی این تجهیزات صوتی توسط نرم افزار از پیش نصب شده Audio Wizard پشتیبانی می‌شود که پنج حالت از پیش تعیین شده دارد و شما می‌توانید با انتخاب هر کدام به تولید و بهبود صدای دلخواهتان کمک کنید.



سخت افزار و باتری


همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، سخت افزار G750JZ قدرت پردازشی بالایی دارد و از قدرتمندترین قطعات موجود استفاده کرده است. پردازنده مرکزی این لپ تاپ از نسل چهارم شرکت اینتل با نام تجاری Core i7 4700HQ است که جزو قدرتمندترین‌های بازار به حساب می‌آید. این پردازنده دارای چهار هسته است و فرکانسی معادل 2.4 گیگاهرتز دارد. با استفاده از فناوری Hyper-Threading تعداد هسته ها افزایش می یابد و با Turbo Boost در صورت نیاز شما، فرکانس پردازنده مرکزی به 3.4 گیگاهرتز افزایش خواهد یافت.
درباره پردازنده گرافیکی نیز به صورت کامل صحبت شد. به غیر از پردازنده مرکزی و گرافیکی، حافظه داخلی نیز نقش مهمی را بازی می‌کند. دو ترابایت حافظه هارددیسک با سرعت گردش 7200 دور بر دقیقه، می‌تواند به اجرای بازی‌ها بدون مکث و لگ کمک بسزایی کند. از طرفی شانزده گیگابایت حافظه RAM می‌تواند قدرت زیادی به سرعت پردازش بازی‌ها و نرم افزارهای شما بکند و همیشه خیالتان از وجود فضای کافی خالی در حافظه RAM راحت است. خبر خوشحال کننده برای کسانی که می‌خواهند با این لپ تاپ همیشه در حال جابجایی باشند این است که با وجود انرژی زیادی که سخت افزار استفاده می‌کنند، باتری هشت سلولی این دستگاه می‌تواند در حال استفاده از شبکه بی سیم و مرورگری اینترنت، تا شش و نیم ساعت دوام بیاورد که میزان قابل توجه ای است. حتی با کم کردن میزان نور صفحه نمایش و قطع شبکه بی سیم ، باتری G750JZ می‌تواند تا نه و نیم ساعت نیز شارژدهی کند. شما می‌توانید با استفاده از باتری دستگاه نیز تا چهار ساعت توسط درایو نوری دستگاه به تماشای فیلم بپردازید. در مجموع میزان شارژدهی باتری این لپ تاپ قابل قبول و رضایت بخش است.





جمع بندی


ایسوس رفته رفته نیاز کاربران را برای لپ تاپ‌هایی که قدرت پردازشی بالایی دارند، رو به افزایش یافته است و در صدد ساخت چنین دستگاه‌هایی برآمد. این کمپانی راه زیادی را به سرعت پیمود تا به ساخت یک دستگاه ایده آل برسد. لپ تاپ G750JZ یکی از آخرین و قدرتمندترین دستگاه های ساخته شده توسط این کمپانی است که با سخت افزار به روز و قدرتمند خود توانسته رضایت بسیاری از کاربران را جلب نماید. صفحه 17 اینچی مات دستگاه، به همراه پورت‌های متعدد از جمله پورت Thunderbolt، پردازنده گرافیکی 4 گیگابایتی و کیبورد و تاچ پد بزرگ و مرغوب، همگی از مزیت‌های این دستگاه لوکس و گران قیمت مخصوص بازی هستند. این لپ تاپ در بهره اول مناسب کسانی است که به صورت حرفه ای قصد انجام بازی‌های کامپیوتری را با بهترین کیفیت ممکن دارند. لپ تاپ ASUS G750JZ با وجود سخت افزار قدرتمند خود، مناسب انجام محاسبات سنگین برنامه نویسی و گرافیکی نیز هست و گرافیست‌ها، طراحان و مهندسان نیز می‌توانند از قدرت این دستگاه بهره ببرند. در کل، لپ تاپی با چنین مشخصات می‌تواند کارایی‌های متعددی داشته باشد و به خوبی با رقبای هم قیمت خود مقابله کند.